Plantencontainers en trays gemaakt van gerecycled huishoudafval


Waarbij geen gebruik meer wordt gemaakt van carbon. Volledig en dus 100% recyclebaar. Dit keer op keer op keer. Maar wellicht voor de industrie nog belangrijker. Deze toepassing van materiaal in potten en trays zijn detecteerbaar in de sorteermachines van de afval industrie. Er zal dus niet onnodig verbrand worden in het recycle proces.

Wat was de aanleiding van het collectief en het gebruik van huishoudafval? De voormalige plantcontainers en planten trays waren al zo goed als volledig geproduceerd vanuit industrieel plastic afval. Echter komt in dit verwerkingsproces er uiteindelijk een “zwarte” korrel uit. Hierin zit, door de enorme diversiteit van industrieel plastic afval zoals bijvoorbeeld een autodashboard, ook carbon verwerkt. Juist dit carbon geeft problemen wanneer een consument de plastic plantencontainer bij zijn of haar huis-tuin-keuken plastic deponeert. Op veel Europese sorteerbedrijven gaf de toevoeging van carbon aanleiding om de netjes gesorteerde pot naar de verbranding te leiden. Oftewel, geen hergebruik van dit gerecyclede product.

Met de aanpassing(en) in grondstof zijn de nieuwe containers 100% detecteerbaar en zullen dus vermalen worden tot wederom nieuwe plastic grondstof.
Is hier iets van te merken qua look & feel, nee. De containers en trays zijn hetzelfde gebleven voor de toepassingen waar ze voor bedoeld zijn. Wel zullen de participanten van Eco-Loop op het plantetiket en/of op hun plantcontainer een QR-code gaan voegen welke consumenten, die hierin geïnteresseerd zijn, kunnen scannen. Zij komen vervolgens op dit platform terecht. Hier zien zij direct de korte video waarin kort wordt uitgelegd hoe wij met deze potten omgaan in de eerste productie maar ook in de recycle. Eco-Loop is een initiatief van betrokken kwekers en producenten die in collectief een steentje willen bijdragen door de volgende duurzame stappen te maken. Consumenten meenemen in het achterliggende proces van recycle, laten zien wat we doen en waarom we het doen. Samen letterlijk en figuurlijk vergroenen van de wereld.


Neem contact met ons op

Eco-Loop is een samenwerking tussen verschillende partijen. Voor informatie en/of participatie kan contact opgenomen worden met PEP welke verantwoordelijk is voor de coördinatie en informatievoorziening.

PEP
Piushaven 6
5017 AN Tilburg
+31 (0)13-5111151